Manlleu Associació de Botiguers (MAB) treballa amb una campanya de comerç per poder obrir les botigues quan s’acabi el confinament

Des del MAB estem treballant amb una campanya de comerç, per fer visible just quan s’acabi el confinament, què estem vivint i tots puguem tornar a obrir els nostres comerços.
Ja us arribarà informació més detallada més endavant, deixeu-nos uns dies per mantenir la sorpresa.
De moment, us demanem que guardeu brics, cilindres de cartró tipus paper wc o cuina, pots o qualsevol altre packaging d’ús habitual, que us pugui servir per fer petites casetes/menjadores d’ocells.
Us adjuntem exemples de fotos de treballs similars, perquè us serveixin d’inspiració i perquè entengueu millor què proposem que feu. Trobareu infinitat de tutorials i fotos a internet, us convidem que entreu a pinterest, p.e. i busqueu els estils que us agradin més.
Aprofitem aquests dies de confinament per preparar aquest material. Hem de ser capaços de ser al màxim creatius possible, amb els materials que cadascú pugui tenir a casa. Agrupeu-vos amb la família i divertiu-vos, fent tantes unitats com pugueu.
Quan toqui, us demanarem que ompliu els vostres aparadors, que els utilizeu per penjar dels balcons, dels arbres, lligats faroles o canals, o a on us sembli que poden ser visibles.
Quan toqui, volem que Manlleu n’estigui ple, que tothom ho vegi, que tothom sàpiga que els comerciants tornem a tenir els comerços oberts, preparats, amb més ganes que mai.
Desitgem, confiem i esperem, que toqui aviat.
Com fer-ho:
Des d’avui, guardeu els brics que consumiu. També podeu reciclar els cartronets del paper del wc, ampolles o garrafes de plàstic o qualsevol altre pack que us inspiri i us sembli que es pot transformar en una mini-caseta/menjadora d’ocells.
Busqueu per casa a veure quins materials podeu tenir per pintar o revestir les cares del brick. Si no teniu pintura, busqueu retalls de papers de colors o de paper d’embolicar o de revistes o suplements de diaris o cintes de colors o trossos de teles o llanes o cordills o botons.
Un cop teniu el brick ben revestit i ja no sabem si és de llet o de suc, decidiu com voleu fer el forat per l’ocell, un forat rodó, una porta amb porticons, una finestra petita…
Penseu en la teulada, sortiu al jardí o balcó i aprofiteu alguna branca petita, o agafeu un altre cartó diferent, o feu la teulada amb escuradents, o el que us agradi més.
Feu una petita base davant del forat perquè l’ocell pugui estar-s’hi a contemplar, amb una branqueta petita, amb una pinça d’estendre, amb una canyeta.
Repetiu-ho tantes vegades com vulgueu, intentem entre tots fer-ne mooooolts.
Un cop els tingueu a punt, recordeu de publicar-ho a les xarxes amb l’etiqueta: #mabnius
Netegeu-los bé, i permeteu-vos ser creatius! penseu que els ocells també els agraden les cases ben xules!
Gràcies per la vostra col·laboració.

Més informació sobre MABNIUS