Arxius

Associació Capoeira Angola Manlleu

L’Associació Capoeira Angola Manlleu es va crear l’estiu de 2021 amb la finalitat de donar a conèixer i difondre l’art de la Capoeira Angola a la ciutadania de Manlleu i a la resta d’Osona, emprar la Capoeira Angola com a eina de creixement personal, social i cultural i difondre principis d’igualtat, llibertat i respecte. La Capoeira Angola és un art creat pels esclaus afro-brasilers. El seu origen es remunta a més de 400 anys enrere quan va sorgir com a resposta a la necessitat d’alliberament. Combina lluita, dansa, joc, música, cant, percussió, expressió i diàleg corporal. Actualment és una eina que ajuda a trencar barreres socials, culturals i físiques. La pràctica de la Capoeira Angola ajuda a desenvolupar l'equilibri, la coordinació, la creativitat i la percepció a través de la improvisació. La seva finalitat no és la de guanyar, sinó entaular un diàleg corporal, expressar-se, fluir, crear i improvisar dins del llenguatge d’aquest art, on l'harmonia, l'astúcia i la comprensió de la Capoeira estan per sobre de la competitivitat.

C/ Vendrell 32, 3er 1a (08560)
https://www.facebook.com/capoeiraangolamanlleu @capoeiraangolamanlleu

Associació Cultural dels Serpents de Manlleu

La colla de Diables Serpents de Manlleu es va crear amb la intenció de portar al nostre poble una expressió popular tan tradicional i rica com són les festes de foc i diables, posar la nostra part a la gran diversitat d'expressions culturals catalanes i recuperar la llegenda del Serpent, avui coneguda per tothom. La colla organitza correfocs, espectacles pirotècnics, tallers de diables per grans i petits i acompanyaments d'espectacles amb tabals. Sempre a punt per a noves propostes, per omplir els carrers de foc, música, llum i recrear la fúria endimoniada que desperta aquell malèfic Serpent.

Canigó, 35 (08560)
http://diablesserpentsmanlleu.blogspot.com.es/

Associació de Sant Antoni Abat – Tonis de Manlleu

La festa de Sant Antoni es una commemoració de caràcter religiós i popular que se celebra a molts indrets de Catalunya. A moltes poblacions de la comarca d'Osona i, tradicionalment, a Manlleu, on des de fa més de cent anys, el dia 17 de gener, dia de St. Antoni Abat, aquest és invocat com a protector del bestiar.En els seus orígens la festa la feien els traginers que festejaven el seu patró.

Plaça dalt vila, 1 http://usuaris.webflex.cat/tonismanlleu/